Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Praktijk De Groen Haeg 

Hypnotherapie - Life coaching - Burn out coaching - Loopbaanbegeleiding

Psychiatrie - Psychotherapie - Seksuologie - Relatietherapie

Dokter Anuschka Storms, psychiater, aan het woord:

Hallo, mijn naam is Anuschka Storms. Ik ben in 2005 afgestudeerd als arts en in 2010 behaalde ik mijn diploma van Psychiater aan KULeuven.

Voor mij is mijn werk geen werk maar onderdeel van mijn leven. Sinds ik mijn eerste stappen als co-assistent, in 2004, in het werkveld van psychiatrie zette, voelde ik onmiddellijk dat dit voor mij dé keuze was. Nu, ondertussen toch al 15 jaar later, blijft psychiatrie en alles wat er mee te maken heeft, mij nog steeds ‘verwonderen’ en doe ik mijn werk met hart en ziel. Ik werk niet enkel met een patiënt, ook het ganse systeem waar hij in verblijft is belangrijk. Zo sta ik dan ook open voor gesprekken met zoals, we dat noemen, belangrijke derden.

Naast psychiater heb ik ook een bijkomende opleiding tot seksuologe gevolgd aan KULeuven. Wanneer iemand zich minder goed begint te voelen, heeft dit natuurlijk effect op de ganse plezierbeleving en vaak ontstaan er seksuele problemen welke kunnen leiden tot relationele spanningen. Ik merkte dat vele patiënten hier schroom rond hebben maar tevens merkte ik dat ikzelf vaak een onvoldoende antwoord kon geven. Daarom startte ik met de opleiding.

Voor sexcounseling en relatietherapie kan u dus zeker ook in onze praktijk terecht.

In 2013 rondde ik mijn opleiding tot LEIFarts af. Mijn intrinsieke keuze, wat betreft euthanasie, is nog steeds een keuze voor het leven. Uiteindelijk heb ik geneeskunde gestudeerd om te herstellen en niet om te beëindigen. Echter vind ik wel dat ik het gesprek rond dit thema moet aangaan en mensen ook op een correcte manier moet kunnen begeleiden.

In dit kader wordt er door collega’s ook wel beroep gedaan op mij om advies te geven. Dit gebeurt steeds zeer doordacht en ook na gesprek met belangrijke derden.

Binnen het werkveld psychiatrie zijn mijn expertises voornamelijk te vinden bij stemmingsstoornissen, chronische pijn, fibromyalgie en CVS, ouderenpsychiatrie.

Mijn werkervaring naast mijn privé praktijk is te vinden op verschillende terreinen van de geestelijke gezondheidszorg. Ik was 6 jaar medisch diensthoofd op PAAZ AZ Jan Portaels te Vilvoorde, heb op pijnkliniek te UZLeuven en AZ Turnhout gewerkt. Momenteel werk ik nog als consulent voor deze diensten. Sinds juni 2020 heb ik mijn liefde voor de urgente psychiatrie weer kunnen opnemen en werk ik in het Algemeen Ziekenhuis Heilig Hart te Lier op PAAZ. 

Multidisciplinair werken is voor mij een must en enkel ten voordele van de patiënt.